Mockachokladkaka

Mockachokladkaka

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
10 bitar
Mycket och mustig chokladsmak har den här kakan som är riktigt len i konsistensen. Förbered kakan en dag i förväg och låt den vila i kylskåpet över natten.
Annons

Ingredienser

    1. 250 g mörk choklad
    2. 250 g smör
    3. 2 dl strösocker
    4. 4 st ägg
    5. 1 dl starkt kaffe
    6. 1 krm salt
    7. 1 ½ dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 26 centimeter i diameter.

    2. 2.

      Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret i en gryta stor nog att rymma hela smeten.

    3. 3.

      Ta grytan från värmen och rör i socker, ägg, kaffe och salt. Rör sist i mjölet.

    4. 4.

      Häll smeten i formen och grädda i 35–40 minuter.

    5. 5.

      Låt kallna svalna och ställ i kylen. Servera efter någon dag!

Tips från kocken

Den här härligt mörka kakan blir allra godast om den får stå i kylen över natten.
Är innehållet i detta recept olämpligt?