Mjuka marsipanstänger med nöttopping

Mjuka marsipanstänger med nöttopping

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
10 stycken
En dröm för alla marsipanälskare!
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl blandade nötter och mandlar, t ex sötmandel, pistage- och valnötter
    2. 1 1/2 msk mandellikör
    3. 200 g mandelmassa, gärna Odense mandelmassa lyx
  1. Garnering

    1. 200 g mörk choklad
    2. nöt- och mandelblandning

Gör så här

    1. 1.

      Hacka nötter och mandlar. Spara ca 2 matskedar av blandningen till garnering.

    2. 2.

      Arbeta in mandellikören och de hackade nötterna i mandelmassan.

    3. 3.

      Rulla ut massan till längder som skärs till ca 10 cm långa bitar. Låt ligga kylskåpskallt en stund.

    4. 4.

      Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över varmt vattenbad eller i mikrougn på låg effekt.

    5. 5.

      Lägg en mandelstång i taget på ett bakgaller. Placera en bit smörpapper under gallret. Skeda över smält choklad så att det täcker. Rulla stången knappt ett halvt varv så att undersidan kommer upp. Skeda över smält choklad på undersidan så att hela stången blir täckt med choklad. Stöt gallret ett par gånger mot arbetsbänken så att överflödig choklad rinner ner på papperet. Vicka på gallret så att stången rullar av, ner på ett smörpapper. Strö över lite sparat nöt- och mandelhack.

    6. 6.

      Ta vara på chokladen som spillts på smörpappret och skrapa ner i skålen. Täck övriga stänger på samma sätt med choklad.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?