Sätt ugnen på 200°. Skär bort blad och rotändan på rödbetorna. Är de tvättade behöver de inte skalas. Finriv dem.
Vispa ägg, socker, salt, vaniljsocker och kanel ljust och poröst. Blanda i rödbetsrivet och oljan. Blanda sist i mjölet blandat med bakpulvret.
Klä en stor långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter, kolla med sticka. Låt kakan svalna helt i formen.
Frosting: Lägg samtliga ingredienser utom mjölken i en matberedare och mixa till en kräm. Tillsätt mjölken lite i taget medan maskinen kör. Mixa till fluffig konsistens.
Skär kakan i trianglar eller rutor och spritsa en klick frosting på varje ruta. Strö över rosa strössel.
“Frostingen stelnar något efter en stund, så därför håller bitarna fint i kylen ett par dagar.”