Mjuk pumpakaka med nutellatäcke

Mjuk pumpakaka med nutellatäcke

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
6 bitar
En saftig kaka med pumpa, ingefära och kardemumma. Nutellatäcket på toppen stelnar om du ställer kakan i kylen.
Fler recept på:
Halloween - skrämmande goda recept
Annons

Ingredienser

    1. 200 g butternutpumpa
    2. 2 st ägg
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 dl vetemjöl
    5. 2 tsk bakpulver
    6. 1/2 msk malen kanel
    7. 1 msk malen kardemumma
    8. 1/2 msk malen ingefära
    9. 1 nypa salt
    10. 3/4 dl olivolja
  1. Topping

    1. 2 dl valfri chokladkräm, tex Nutella

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150° varmluft. Skala pumpan, riv den grovt och krama ur.

    2. 2.

      Lägg alla ingredienser till kakan i en stor bunke och blanda väl.

    3. 3.

      Häll upp smeten i en bakpapperklädd form, ca 10x30 cm i storlek.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen i 40–45 minuter. Bre på chokladkrämen när kakan har svalnat.

Tips från kocken

□Väljer du en mjölkfri chokladkräm eller gör en egen nutellakräm så blir kakan fri från både laktos och mjölk. □Utan topping håller kakan 4–5 dagar i rumstemperatur, med topping ca 1 vecka i kyl. Går bra att frysa.
Är innehållet i detta recept olämpligt?