Mjuk pepparkakstårta med lingon

Mjuk pepparkakstårta med lingon

Av: / Foto: Anna Skoog
100 min
8 bitar
Kakan bakas i en rund form och delas i två bottnar. Fylls med grädde eller vaniljsvisp och toppas med rårörda lingon.
Fler recept på:
Bakelser, Tårta , Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör, rumsvarmt
    2. 2 dl farinsocker
    3. 1/2 dl strösocker
    4. 2 st ägg
    5. 1 1/2 dl filmjölk
    6. 2 msk glögg
    7. 3 dl vetemjöl
    8. 1 msk kanel malen
    9. 1 tsk kryddnejlikor malda
    10. 1 tsk ingefära malen
    11. 1 tsk bikarbonat
    12. 3 dl vaniljvisp
    13. 4-5 dl rårörda lingon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smörj och bröa en rund brödform.

    3. 3.

      Rör smör, farin- och strösocker pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner filmjölk och glögg. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt den kallna.

    5. 5.

      Dela kakan i två bottnar.

    6. 6.

      Vispa vaniljvispen tills den tjocknar. Lägg ihop kakan med krämen emellan. Toppa med rårörda lingon.

Fler recept på:
Bakelser, Tårta , Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?