Mjuk pepparkaka med röd topp

Mjuk pepparkaka med röd topp

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
10 bitar
En tårta av mjuk pepparkaka!
Fler recept på:
Jul, Advent, Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 ägg
    3. 3 dl strösocker
    4. 1 1/2 dl filmjölk
    5. 3 dl vetemjöl
    6. 1 tsk bikarbonat
    7. 1 tsk malen kanel
    8. 1 tsk malen ingefära
    9. 1 tsk malen kardemumma
  1. Till formen

    1. smör
    2. ströbröd
  2. Glasyr

    1. 1 ägg, vitan
    2. 150 g florsocker, siktat
    3. citron, 1 msk saft
  3. Garnering

    1. jordgubbar
    2. vinbär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölk och smält smör.

    3. 3.

      Blanda vetemjöl, bikarbonat och kryddor, rör ner i äggblandningen.

    4. 4.

      Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kallna.

    5. 5.

      Rör ihop äggvita, florsocker och citronsaft. Ringla över kakan och dekorera med röda bär.

Fler recept på:
Jul, Advent, Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?