Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon

60 min
1 kaka
Bjud på en härlig julfavorit i ny tappning. Mjuk pepparkaka med smak av ingefära, kanel och kardemumma blir extra god serverad med lingon.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 st ägg
    3. 2.5 dl strösocker
    4. 1.5 dl crème fraiche
    5. 1.5 tsk malen ingefära
    6. 1.5 tsk malda nejlikor
    7. 1.5 tsk nystött kardemumma
    8. 2 tsk malen kanel
    9. 1 dl lingonsylt (helst rårörd)
    10. 1 tsk bikarbonat
    11. 3.5 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna något. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, crème fraiche, lingon och kryddor.

    3. 3.

      Blanda mjöl och bikarbonat; tillsätt detta till smeten. Häll smeten i en smord och bröad form på cirka 1 1/2 liter. Grädda kakan i cirka 45 minuter. Låt svalna under bakduk.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?