Mjuk Pepparkaka

Mjuk Pepparkaka

Av:
75 min
8 portioner
Mjuk pepparkaka med glasyr
Annons

Ingredienser

  1. Kaka

    1. 100 g Smör
    2. 2 st ägg
    3. 2,5 dl socker
    4. 3,5 dl vetemjöl
    5. 1 dl lingonsylt
    6. 2 tsk mald ingefära
    7. 2 tsk kanel
    8. 2 tsk malda nejlikor
    9. 2 tsk mald kardemumma
    10. 2 tsk bakpulver (kan ersättas med 1 tsk bikarbonat)
    11. 1,5 dl gräddfil/gräddfil
  2. Creamcheesefrosting

    1. 100 g philadelphiaost
    2. 2 dl florsocker
    3. 25 g smör
    4. 1 tsk vaniljsocker
  3. Garnering

    1. Lingon

Gör så här

    1. 1.

      Mjuk Pepparkaka: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt smör, lingonsylten, creme fraiche och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt till smeten. Smöra en avlång form eller en rund form och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min minuter. Låt svalna.

    2. 2.

      Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret och vaniljsockret och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?