Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
14 bitar
Saftig kaka som går bra att frysa in, fast vänta då med garneringen.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 150 g smör
    3. 2½ dl farinsocker
    4. 2 st ägg
    5. 1 dl turkisk yoghurt
    6. 3/4 dl fast lingonsylt
    7. 4 dl vetemjöl
    8. 1 msk malen kanel
    9. 1½ tsk malen ingefära
    10. 1 tsk malen kardemumma
    11. ½ tsk malda nejlikor
    12. 2 tsk bakpulver
    13. 25 g hackad mandel
    14. 3/4 dl frysta lingon (otinade)
  1. Garnering

    1. 1½ dl florsocker
    2. 1–1½ msk vatten
    3. lingon

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör i yoghurt och lingonsylt.

    2. 2.

      Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Rör i mandel och lingon. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter.

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 tim. Låt svalna.

    4. 4.

      Garnering: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Dekorera kakan med glasyr och lingon.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?