Mjuk lingonpepparkaka

Mjuk lingonpepparkaka

Av:
60 min
1 kaka
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör
    2. 2 st ägg
    3. 2 dl socker
    4. 2 dl lingonsylt
    5. 3½ dl vetemjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 1½ tsk ingefära
    8. 1½ tsk kanel
    9. 1½ tsk nejlikor
    10. 1½ dl mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Låt smöret ligga framme i rumstemperatur tills det blir mjukt.

    2. 2.

      Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och lingonsylt.

    3. 3.

      Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken.

    4. 4.

      Baka i smord avlång eller slät rund form, ca 2 liter. Grädda i 175-200 graders ugnsvärme, ca 40 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?