Mjuk kokoskaka med ananas

Mjuk kokoskaka med ananas

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
16 bitar
Kokos och ananas gör den här mjuka kakan fantastiskt god!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 2 st ringar ananas, gärna konserverad
    3. 150 g mjukt smör
    4. 2½ dl strösocker
    5. rivet skal av 1 citron
    6. 3 st ägg
    7. 3 dl vetemjöl
    8. 1 tsk bakpulver
    9. 1 dl kokosflingor
  1. Glasyr & garnering

    1. 2 dl florsocker
    2. 1½–2 msk ananasjuice el vatten
    3. kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Skär ananasen i små bitar och låt den rinna av. Rör smör och socker poröst. Tillsätt citronskal och ett ägg i taget under omrörning.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och kokos. Tillsätt det mesta av detta i smeten, förutom lite som ananasbitarna vänds runt i. Tag i även dem och rör försiktigt tills allt blandat sig. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1½-liters, gärna hålform).

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Glasyr & garnering: Rör ihop florsocker och lite vätska i taget. Ringla glasyren på kakan. Garnera med kokos.

Är innehållet i detta recept olämpligt?