Mjuk kaka med apelsin

Mjuk kaka med apelsin

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 min
10 bitar
Mjuk kaka med apelsintopping och knaprig chokladströssel.
Fler recept på:
Barnkalas, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 2 dl socker
    3. 2 st ägg
    4. 2 tsk bakpulver
    5. 4 dl vetemjöl
    6. 2 msk koncentrerad apelsinjuice
    7. 1/2 dl vatten
    8. fint rivet skal från 1/2–1 apelsin
  1. Topping

    1. 100 g färskost av philadelphiatyp
    2. 1/2 dl florsocker
    3. 1–3 msk koncentrerad apelsinjuice
  2. Garnering

    1. apelsiner
    2. chokladströssel

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda bakpulver med vetemjöl och rör ner omväxlande med juice, vatten och apelsinrivet. Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.

    2. 2.

      Grädda i 175° i ca 50 min, kolla med en sticka att den är klar. Ta ut formen, låt den stå svalna en kort stund, stjälp sedan upp den.

    3. 3.

      Rör ihop toppingen och bred över kakan. Garnera med apelsinklyftor och strössel.

Fler recept på:
Barnkalas, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?