Mjuk chokladkaka med ingefära

Mjuk chokladkaka med ingefära

Av: / Foto: Annika Broman
70 min
11 bitar
Choklad och pepparkakskryddor är en överraskande god kombination i den här smakrika och saftiga kakan.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 150 g margarin eller smör
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 st ägg
    4. 1 dl kakao
    5. 2 dl mjölk
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 1 1/2 tsk bakpulver
    8. 2 tsk kanel
    9. 1 tsk kardemumma
    10. 1/2 tsk ingefära
    11. 1/2 tsk kryddnejlika

Gör så här

    1. 1.

      Lägg matfett och socker i en bunke. Kör med elvisp tills det är mjukt och poröst.

    2. 2.

      Tillsätt äggen och kör lite till.

    3. 3.

      Värm kakao och mjölk under omrörning tills kakaon lösts upp.

    4. 4.

      Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika i en bunke.

    5. 5.

      Tillsätt kakaomjölken och de torra ingredienserna till äggsmeten och rör tills allt är blandat.

    6. 6.

      Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175° i 45–50 min. Servera gärna med lite vispad grädde och sylt.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?