Mjuk chokladkaka

Mjuk chokladkaka

Av: / Foto: Pontus Ferneman
75 min
16 bitar
Smarrig god och perfekt att bjuda på till kaffet.
Fler recept på:
Begravning
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 125 g mjukt smör
    3. 2½ dl strösocker
    4. 2 st ägg
    5. 3½ dl vetemjöl
    6. ¾ dl kakao
    7. 1 dl kokosflingor
    8. 2 tsk bakpulver
    9. 1 tsk vaniljsocker
    10. 2 dl mjölk
  1. Chokladglasyr

    1. 25 g smör
    2. 1½ dl florsocker
    3. 2 msk kakao
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 2 msk mjölk
  2. Garnering

    1. kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

    2. 2.

      Blanda mjöl, kakao, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad hålform, 1½ liter.

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Glasyr: Smält smöret. Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist smöret. Rör tills det blir en blank och jämn glasyr. Bred den på kakan och strö på kokos. Låt stelna.

Tips från kocken

Kakan går bra att frysa in, men vänta då med glasyren till serveringstillfället.
Fler recept på:
Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?