Mjuk banankaka med choklad och lingon

Mjuk banankaka med choklad och lingon

Av: / Foto: Sophie Håkansson
60 min
1 kaka
Prova vårt recept på en maffig kaka toppad med lingon och pekannötter! Lingon, banan och choklad blir en oväntad, men härlig kombination!
Annons

Ingredienser

  1. Kakan

    1. 150 g smör, rumstempererat
    2. 3 dl strösocker
    3. 2 ägg
    4. 5 dl vetemjöl
    5. 1 tsk bikarbonat
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 3 mogna bananer
    8. ½ dl vatten
  2. Chokladfrosting

    1. 50 g smör, rumstempererat
    2. 3 msk kakao
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 1 dl florsocker
    5. 200 g cream cheese
  3. Garnering

    1. ca 50 g pekannötter, rostade i stekpanna
    2. 1 dl färska eller frysta lingon
    3. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kransform, ca 1 ½ liter.

    2. 2.

      Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa fluffigt ca 4 minuter.

    3. 3.

      Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel till en röra.

    4. 4.

      Tillsätt mjölblandningen, bananerna och vatten i äggsmeten, vänd runt varsamt.

    5. 5.

      Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

    6. 6.

      Chokladfrosting: Blanda ihop alla ingredienserna, ställ svalt och ta ut från kylskåpet ca 30 minuter innan den ska bres över kakan.

    7. 7.

      Rosta pekannötterna i stekpanna. Bre frostingen över den kalla kakan och garnera med nötter, lingon och florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?