Mjölkfri kola

Mjölkfri kola

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
20 bitar
Försvinnande goda kolor utan mjölkprotein.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 50 g mjölkfritt margarin
    2. 1/2 dl ljus sirap
    3. 2 msk flytande glykos
    4. 1 1/2 msk majsstärkelse
    5. 1 msk kakao
    6. 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Forma en bit smörpapper till en låda, ca 12x12 cm.

    2. 2.

      Mät upp samtliga ingredienser i en liten kastrull och värm upp under omrörning. Låt därefter smeten koka i ca 8 minuter, eller tills den håller ca 124. Har du ingen termometer kan du droppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att rulla till en kula då den kallnat är den färdigkokt.

    3. 3.

      Häll upp smeten i formen och ställ svalt att stelna.

    4. 4.

      Lossa den kalla kolakakan från smörpapperet och skär eller klipp den i bitar. Vira gärna in bitarna i cellofan eller smörpapper. Förvara kylskåpskallt i förpackning med tättslutande lock.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?