Mjölkchokladkräm med kanderad mandel och bärkompott

Mjölkchokladkräm med kanderad mandel och bärkompott

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
4 personer
Försvinnande god mjölkchokladkräm!
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 100 g mjölkchoklad med salta mandlar, Marabou
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 2 äggulor
  1. Kompott

    1. 2 1/2 dl frysta hallon, ca 250 g
    2. 1/2 dl strösocker
    3. 1/2 dl vatten
  2. Kanderade mandlar

    1. 1 dl sötmandel
    2. 1 msk ljus sirap
    3. 1 msk strösocker
    4. 1 nypa salt

Gör så här

    1. 1.

      Smält chokladen över vattenbad. Ta bort från värmen.

    2. 2.

      Vispa grädden tills tydliga spår av vispen syns i grädden. Tillsätt 2 msk av den vispade grädden i den smälta chokladen så att den svalnar något.

    3. 3.

      Tillsätt äggulorna i chokladen och vispa tills det blir en jämn smet. Vänd ner chokladsmeten i resten av grädden. Förvara kallt i minst 6 timmar. Hit kan förberedas dagen innan.

    4. 4.

      Hallonkompott: Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och koka ihop snabbt, rör försiktigt så att inte hallonen går alltför mycket sönder. Häll upp i små portionsglas vid servering.

    5. 5.

      Kanderade mandlar: Sätt ugnen på 200°. Blanda mandel, sirap, socker och salt. Sprid ut på bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Grovhacka strax före servering.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?