Mjölkchokladkladdkaka med hasselnötter

Mjölkchokladkladdkaka med hasselnötter

60 min
1 tårta
Denna krämiga kladdkaka med smak av mjölkchoklad och rostade hasselnötter glädjer barn i alla åldrar.
Fler recept på:
Brownies, Choklad , Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 200 g mjölkchoklad - finhackad
    3. 2 dl socker
    4. 3 st ägg
    5. 1 msk vaniljsocker
    6. 2.5 dl vetemjöl
    7. 1 dl hasselnötter
  1. Topping

    1. 150 g mjölkchoklad
    2. 1.5 dl hasselnötter - rostade

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Smörj kanterna på en springform, cirka 20 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret och blanda ner chokladen. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt chokladsmeten och rör om.

    2. 2.

      Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker genom en sil; blanda runt. Hacka hasselnötterna grovt och vänd ner dem. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.

    3. 3.

      Topping: Rosta hasselnötterna och gnugga sedan bort skalet i torr handduk. Smält chokladen och bred ut den över den kalla kakan. Fördela hasselnötterna över kakan.

Fler recept på:
Brownies, Choklad , Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?