Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladkladdkaka

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 125 g Smör
    2. 200 g Mjölkchoklad
    3. 3 dl Strösocker
    4. 2 msk Kakao
    5. 1 nypa Salt
    6. 1 tsk Vaniljsocker
    7. 3 st Ägg
    8. 2 1/4 dl Vetemjöl
  1. Till formen

    1. Kokos el. ströbröd
  2. Garnering

    1. Florsocker
    2. 2-3 bitar hyvlad mjölkchoklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen, bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.

    3. 3.

      Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

    4. 4.

      Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.

    5. 5.

      Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på riven choklad.

    6. 6.

      Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?