Mixed seafood grill

Mixed seafood grill

40 min
4 Portioner
En riktigt härlig grillad skaldjurs mix.
Fler recept på:
Skaldjur, Fisk, Citron, Rödlök, Tomater, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

  1. Mixed seafood grill

    1. 300 g fjordlaxfilé
    2. 200 g hälleflundrafilé
    3. 100 g torskkind
    4. 8 st pilgrimsmusslor
    5. 4 st havskräftor - råa (klyvda)
    6. Salt
    7. chiliflakes
    8. Olivolja
  2. grillade grönsaker

    1. 2 dl Olivolja
    2. 0.5 knippe persilja
    3. 2 msk pressad citronsaft
    4. 4 st gula minipaprikor delade och urkärnade
    5. 2 st röda chilifrukter (delade)
    6. 2 st färska vitlökar (skurna i skivor på längden)
    7. 100 g gröna bönor
    8. 0.5 knippe sparris
    9. 1 st fänkål (skivad)
    10. 1 st rödlök (skalad och skivad)
    11. 2 st limefrukter (skivade)
    12. 2 st färska lagerblad
  3. dipp

    1. 3 st Äggulor
    2. 2 msk dijonsenap
    3. 2 msk rödvinsvinäger
    4. 3 dl rapsolja
    5. 1.5 msk pimento (rökt paprikapulver)
    6. 2 st bifftomater (i kuber)
    7. Salt
    8. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Strö på salt och chiliflakes och ringla olivolja på fisken och skaldjuren före grillning. Grilla på hög värme.

    2. 2.

      Mixa olivolja, persilja och citronsaft. Vänd runt alla grönsaker, lime och lagerblad i persilje- och citrusoljan. Salta och peppra. Kläm fast allt i ett halster och grilla. Lägg ut på ett stort fat, blandat med den grillade fisken och skaldjuren.

    3. 3.

      Vispa äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och pimento. Klicka ut dippen på fatet med allt grillat och lägg på tärningar av bifftomat, smaksatta med salt och svartpeppar.

Fler recept på:
Skaldjur, Fisk, Citron, Rödlök, Tomater, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?