Mintchokladmousse med hallon

Mintchokladmousse med hallon

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
8 portioner
En len mousse blir mumsig final! Mintchoklad och färska hallon är en läcker kombo.
Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 150 g mörk choklad, 70%
    2. 6 st after eight, mintchokladplattor
    3. 1 st ägg
    4. 2 st äggulor
    5. 2 1/2 dl vispgrädde
    6. 8 st Marianne, hårda mintkarameller
  1. Garnering

    1. färska hallon
    2. 1 dl vispad grädde
    3. myntablad
    4. polkagrisskruvar eller små mintchokladkakor

Gör så här

    1. 1.

      Bryt sönder choklad och mintkakor. Smält det i ett vattenbad. Ta bort skålen från värmen.

    2. 2.

      Rör ner ägget under kraftig vispning, sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.

    3. 3.

      Vispa grädden, krossa karamellerna. Vänd ner detta i chokladsmeten. Häll upp i glas. Ställ kallt, gärna över natten.

    4. 4.

      Garnera med färska hallon, en gräddklick, myntablad, polkagrisskruv eller en skiva mintkaka eller liknande.

Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?