Mintchokladkaka med grädde

Mintchokladkaka med grädde

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
10 portioner
Smarrig mintchokladkaka som också är glutenfri.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Brownies, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 st ägg
    3. 2 1/2 dl strösocker
    4. ett par droppar pepparmyntsolja
    5. 1 1/2 dl mandelmjöl
    6. 6 msk kakao
    7. 1 tsk vaniljsocker
    8. riven kokos till formen
  1. Servering

    1. 2 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa med elvisp ned ägg, socker och pepparmyntsolja.

    2. 2.

      Blanda ihop mandelmjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ned detta i smeten.

    3. 3.

      Smörj en springform med ca 20 cm i diameter och strö den med kokos. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.

    4. 4.

      Servera med vispgrädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?