Mintchokladkaka

Mintchokladkaka

Av:
60 min
12 st
Annons

Ingredienser

    1. 100 g margarin
    2. 100 g mörk blockchoklad
    3. 2 dl socker
    4. 3 äggulor
    5. 1/2 dl finhackade hasselnötter
    6. 1,5 dl vetemjöl
    7. 3 äggvitor
  1. Fyllning

    1. 200 g mintchokladplattor
  2. Glasyr

    1. 100 g mörk blockchoklad
    2. 1 msk smör
  3. Garnering

    1. mintchokladplattor

Gör så här

    1. 1.

      Smält margarinet tillsammans med blockchokladen i en kastrull på låg värme. Dra kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggulorna. Blanda ner nötter och mjöl. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten

    2. 2.

      Häll smeten i en rund, smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda i 175 grader i 40 min. Stjälp upp kakan och låt den vila i ca 5 min

    3. 3.

      Skär kakan i två bottnar. Lägg ihop dem med mintchokladplattor emellan. Spara 5-6 plattor till garnering

    4. 4.

      Glasyren: smält smör och blockchoklad tillsammans. Rör om och bred glasyren över kakan

    5. 5.

      Bryt sönder mintchokladplattorna och stick ner dem i glasyren innan den stelnar

Är innehållet i detta recept olämpligt?