Minisoppa med grönkål

Minisoppa med grönkål

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
6 personer
Bjud på till fördrinken eller minglet!
Fler recept på:
Soppa, Chili, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 400 g grönkål, färsk eller fryst
    2. 1 gul lök
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 1 chilifrukt
    5. smör till stekning
    6. 4 dl höns- eller grönsaksbuljong
    7. 2 dl grädde
    8. salt och peppar
  1. Garnering

    1. några kvistar bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka grönkålen.

    2. 2.

      Skala lök och vitlök, ansa chilin och ta bort kärnorna. Hacka alltsammans fint.

    3. 3.

      Lägg en klick smör i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och chili blankt och lägg i grönkålen. Tillsätt buljongen och låt koka under lock på medelvärme i ca 20 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Låt svalna.

    5. 5.

      Häll upp soppan i mindre glas. Garnera med persilja.

Tips från kocken

Använder du färsk grönkål? Spara några blad och använd som duk under soppglasen – vackert för ögat!
Fler recept på:
Soppa, Chili, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?