Minisemlor med hallonsylt & vaniljgrädde

Minisemlor med hallonsylt & vaniljgrädde

Av: / Foto: Pontus Ferneman
20 st
Söta och goda minisemlor med hallonsylt och vaniljgrädde är perfekt inför vilken fikapaus som helst.
Annons

Ingredienser

  1. Bulldeg

    1. Ugn 250°
    2. 25 g jäst
    3. 1 3/4 dl mjölk, rumstempererad
    4. 1/2 tsk stött kardemumma
    5. 3/4 dl strösocker
    6. 1/2 ägg
    7. 1 krm salt
    8. 75 g mjukt smör
    9. 6 dl vetemjöl special
  2. Pensling och garnering

    1. 1/2 ägg
    2. florsocker
  3. Fyllning

    1. 1/2 dl hallonsylt
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Bulldeg: Smula ner jästen i en bunke. Rör i lite av mjölken, vispa runt så att jästen löser sig.

    2. 2.

      Häll i resten av mjölken, kardemumman, sockret, ägget och saltet. Tillsätt det riktigt mjuka smöret klickvis. Arbeta in nästan allt mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank med degkrokar ca 5 min. Låt jäsa under duk i minst 1 tim.

    3. 3.

      Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till ca 20 bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.

    4. 4.

      Pensla bullarna med uppvispat ägg.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen 5–7 min. Låt bullarna svalna. Skär av lock.

    6. 6.

      Fyllning: Bred sylt på bullarnas underdelar

    7. 7.

      Vispa grädden. Blanda den med vaniljsocker. Spritsa eller klicka grädden på sylten. Lägg på locken. Pudra med florsocker eller vaniljsocker om du vill ha lite mer vaniljsmak.

Är innehållet i detta recept olämpligt?