Minirårakor med löjrom

Minirårakor med löjrom

Av: / Foto: Johanna Åkerberg Kassel
25 min
8 portioner
Små minirårakor med löjrom passar perfekt som förrätt eller plockmat.
Fler recept på:
Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 200 g löjrom
    2. 5 stora potatisar av fast sort
    3. salt
    4. smör och olja till stekning
    5. 1 dl crème fraiche
    6. 1 knippa dill, plockad i små vippor
    7. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Låt löjrommen rinna av i en finmaskig sil.

    2. 2.

      Riv potatisen grovt. Lägg rivet i ett durkslag, salta och krama ur överflödig vätska.

    3. 3.

      Hetta upp en klick smör och lite olja i en varm stekpanna. Lägg i 3–4 högar med riven potatis och platta ut till små plättar med hjälp av en stekspade.

    4. 4.

      Stek rårakorna gyllene och krispiga. Ställ in dem i 125° varm ugn efter hand så att de håller sig varma medan du steker resten.

    5. 5.

      Före serveringen: Lägg en klick löjrom på varje råraka, toppa med lite crème fraiche och en dillvippa.

    6. 6.

      Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över. Servera.

Fler recept på:
Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?