Minipizzor med rostad paprika, mozarella och sardeller

Minipizzor med rostad paprika, mozarella och sardeller

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
60 min
40 stycken
Perfekta tilltugget på festen!
Fler recept på:
Picknickmat, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 25 g färsk jäst
    2. 2 1/2 dl vatten (37°)
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 msk olivolja
    5. 6 dl vetemjöl special
    6. 1 buffelmozzarella (125 g)
    7. 1 dl riven parmesan
    8. 200 g avrunnen inlagd, strimlad, grillad paprika
    9. 1 burk sardellfiléer (80 g)
    10. flingsalt och nymalen svartpeppar
    11. basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Lös jästen i det ljumma vattnet i bunken till en bakassistent. Lägg i salt och olivolja och kör tills jästen är helt upplöst. Tillsätt mjöl, lite i taget, och låt maskinen arbeta degen i 10 minuter. Jäs under bakduk i 30 minuter till dubbel storlek.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225°. Knåda degen lätt och dela den i fyra delar. Kavla, tryck ut och försök få degen så tunn som möjligt. Ta ut små rundlar med hjälp av ett litet glas. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Fördela en teskedsstor bit mozzarella, lite parmesan, paprika och sardeller ovanpå.

    3. 3.

      Grädda cirka 12 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna en aning innan du lägger på basilikablad

Tips från kocken

Det blir en rejäl sats, men det går garanterat åt! Kan ätas varma eller avsvalnade. Vill du ta en genväg kan du köpa färdig pizzadeg.
Fler recept på:
Picknickmat, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?