Minipizza med salami & mozzarella

Minipizza med salami & mozzarella

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
12 st
Ta en, ta två... Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt vid serveringen.
Fler recept på:
Rödlök, Tomater, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 sats grundrecept pizzadeg (se separat recept)
  1. Sås

    1. 2 st vitlöksklyftor
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 3 msk finhackad basilika
    4. 1 tsk sambal oelek
    5. ¾ dl färdig tomatsås
  2. Topping

    1. 3–4 dl riven mozzarellaost
    2. 1/2 st rödlök
    3. 200 g strimlad salami
    4. 250 g cocktailtomater i olika färger
    5. 1/2 dl urkärnade gröna oliver

Gör så här

    1. 1.

      Gör degen och låt den jäsa enl beskrivn.

    2. 2.

      Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar. Kavla ut varje del till en liten rundel och lägg på bakpappersklädda plåtar.

    3. 3.

      Sås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda crème fraiche, vitlök och basilika. Blanda sambal och tomatsås. Bred ut tomatsåsen på pizzorna, spara en liten kant runtom pizzorna. Bred sedan på crème fraicheröran.

    4. 4.

      Topping: Strö ut halva ostmängden på pizzorna. Skala, skiva och strimla löken. Fördela salamin på pizzorna tillsammans med halverade tomater, lök och oliver. Strö över resterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Fler recept på:
Rödlök, Tomater, Vitlök, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?