Minipajer med pecorino

Minipajer med pecorino

Av: / Foto: Emma Eriksson
40 min
4 personer
Minipajer med glaserad rödlök och pecorino blir ett gott drinktilltugg.
Fler recept på:
Frukost, Picknickmat, Bröllop, Paj, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 1 st rulle kyld pajdeg
    3. 2 st rödlökar
    4. 1 tsk salt
    5. 2 tsk strösocker
    6. 2 msk rödvinsvinäger
    7. 24 st svarta oliver
    8. 75 g riven pecorino

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Skala och skiva rödlöken. Fräs den på låg värme i lite olivolja 10 minuter. Strö över salt och socker och fräs ytterligare 5 minuter. Tillsätt vinäger och låt den nästan koka in. Dra från värmen.

    3. 3.

      Rulla ut pajdegen på ett bakbord, ta ut 8 rundlar, ca 9 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Fördela löken över degrundlarna. Lägg på oliver och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills osten får fin färg.

Fler recept på:
Frukost, Picknickmat, Bröllop, Paj, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?