Minipajer med parmesan och kronärtskocka

Minipajer med parmesan och kronärtskocka

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
12 stycken
Små mumspajer som kan ätas varma eller kalla, utmärkt på buffébordet eller att servera som förrätt.
Fler recept på:
Bröllop, Paj, Picknickmat
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 1 st kyld smördegsplatta
    3. 1 st ägg
  1. Fyllning

    1. 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 390 g varav 240 skockor
    2. 3 msk finhackade valfria örter, t ex persilja, dill eller basilika
    3. 1 dl riven parmesanost
  2. Äggstanning

    1. 1 1/2 dl gräddfil
    2. 3 st ägg
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
  3. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rulla ut smördegsplattan. Dela i 12 lika stora delar, ca 8x8 cm. Lägg i aluminiumformar. Nagga med gaffel. Pensla med uppvispat ägg.

    3. 3.

      Halvera eller kvarta skockorna. Blanda skockor och örter. Fördela i pajskalen. Strö över riven ost.

    4. 4.

      Vispa ihop äggstanningen och häll över. Peta med gaffel så allt rinner ner mellan fyllningen. Grädda mitt i ugnen 18–20 minuter. Kontrollera så att de inte får för mycket färg, täck med folie. Garnera med örter och servera.

Tips från kocken

Minipajerna kan också skäras i mindre bitar och serveras som drinktilltugg.
Fler recept på:
Bröllop, Paj, Picknickmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?