Minipajer med oliver

Minipajer med oliver

Av: / Foto: Marie Grönvold
70 min
12 st
Små pajer smakar gott till både soppan och den varma chokladen. Du kan variera eller komplettera oliverna med till exempel paprikor och soltorkade tomater.
Fler recept på:
Picknickmat, Paj, Tomater
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. Ugn 200°
    2. 1½ dl havregryn
    3. 1½ dl vetemjöl
    4. ev lite örtsalt
    5. 125 g smör
    6. 1 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 1 st gul lök
    2. olivolja till stekning
    3. 2 st ägg
    4. 1 dl crème fraiche l
    5. salt och nymald svartpeppar
    6. ½ dl gröna kärnfria oliver
    7. ½ dl svarta kärnfria kalamataoliver
    8. 3 dl riven västerbottensost

Gör så här

    1. 1.

      Blanda havregryn, mjöl, örtsalt och smöret i klickar i en skål. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Slå in den i plast och låt vila i kyl cirka 30 minuter.

    2. 2.

      Hacka löken och fräs den mjuk i olja utan att den tar färg.

    3. 3.

      Vispa ihop äggen i en skål och rör ner crème fraiche, salt och peppar. Dela oliverna.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 200°. Ta ut degen ur kylskåpet och kavla ut till en tunn platta på mjölat underlag.

    5. 5.

      Lägg ut aluminiumformar, 5 cm i diameter, på en plåt. Använd ett glas i passande storlek för att ta ut små rundlar i degen. Tryck ut dem i formarna och förgrädda skalen i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.

    6. 6.

      Lägg lök och ost i pajskalen. Häll över äggblandningen och strö över oliverna. Grädda minipajerna 10–15 minuter eller tills de fått fin färg.

Fler recept på:
Picknickmat, Paj, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?