Minipajer med kyckling

Minipajer med kyckling

Av:
30 min
15 st
Annons

Ingredienser

    1. 1 kyld smördegsplatta
    2. 200 g tärnad kycklingfilé
    3. salt, peppar
    4. Kockens mexican spicemix
    5. 100 g fetaost
    6. 15 delade körbärstomater
    7. 1,5 dl crème fraiche
    8. 3 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Rulla ut smördegen och skär ut kvadrater anpassade till mazarinformar av stadig papp. Täck formarna med degbitar. Pensla med ägg och nagga dem

    2. 2.

      Stek kycklingen i smör krydda med salt, peppar och mexican spicemix. Den får gärna ha lite sting när dem blandas med övriga ingredienser. Fördela tärnat kycklingkött, fetaost och tomater i formarna

    3. 3.

      Vispa ihop crème fraiche, ägg, salt och peppar

    4. 4.

      Häll över äggstanningen och grädda i 225 grader, 15-20 min. Servera med en sallad, antingen som del av buffé eller som förrätt

Är innehållet i detta recept olämpligt?