Minipajer med champinjoner och parmesan

Minipajer med champinjoner och parmesan

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
12 stycken
Smarriga minipajer med champinjoner och parmesan.
Fler recept på:
Paj, Bröllop, Svamp
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 150 g smör
    2. 2 dl rågsikt
    3. 1 dl grahamsmjöl
    4. 2 msk mjölk
    5. 1 tsk salt
  2. Fyllning

    1. 10 st medelstora champinjoner
    2. 1 st gul lök
    3. smör eller olja till stekning
    4. salt och peppar
    5. ca 1 1/2 msk torkad timjan
    6. 150 g riven smakrik ost, t ex pecorino, parmesan eller kryddost
    7. ca 60 g färsk babyspenat
    8. 3 dl vispgrädde
    9. 3 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Kör ihop ingredienserna till pajdegen i matberedare. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck sedan ut i smorda portionsformar.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225°. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek till fin färg i lite smör eller olja till vätskan dunstat bort. Smaka av med salt, peppar och timjan.

    3. 3.

      Rör ihop svampblandningen med osten och spenaten och fördela i formarna. Rör ihop ägg och grädde och häll i formarna.

    4. 4.

      Tillaga pajerna i mitten av ugnen i 15–20 minuter.

Tips från kocken

Detta är spröda pajer. Låt dem gärna sätta sig en liten stund eller servera dem dagen efter
Fler recept på:
Paj, Bröllop, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?