Minipajer med ansjovis och kryddig ost

Minipajer med ansjovis och kryddig ost

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
12 stycken
Perfekt för minglet!
Fler recept på:
Paj, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 sats pajdeg, hemgjord eller färdigköpt
    2. ca 50 g riven kryddost, t ex Boxholms chiliost
    3. 12 ansjovisfiléer, 1 burk à ca 125 g
    4. 1 ägg
    5. 1/2 dl vispgrädde
    6. 1 tsk dijonsenap
    7. grovmalen peppa
  1. Garnering

    1. 3 färska fikon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180°. Tryck ut pajdegen i 12 rostfria, smorda formar, 4–5 cm i diameter.

    2. 2.

      Riv osten och fördela den jämnt i formarna. Lägg en ihopsnurrad ansjovisfilé i varje form.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, grädde och senap och dra några varv med pepparkvarnen ovanpå. Fördela blandningen i formarna.

    4. 4.

      Grädda minipajerna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

    5. 5.

      Dela varje fikon i 4 klyftor att garnera pajerna med.

Tips från kocken

Grädden kan ersättas med mjölk om du vill göra en magrare variant.
Fler recept på:
Paj, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?