Minipajer med ägg och bacon

Minipajer med ägg och bacon

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
6 stycken
Passar lika bra på plockbuffén som på frukostbordet.
Fler recept på:
Frukost, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 6 skivor bacon
    2. 6 skivor formfranska
    3. 100 g brieost
    4. 6 små ägg
    5. salt och peppar
  1. Garnering

    1. gräslök
  2. Dessutom behövs

    1. 1 muffinsplåt med 6 fördjupningar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Förstek baconskivorna på en bakpappersklädd plåt i ugnen i 8–10 minuter så de nästan är färdigstekta. Ta ut baconet och sänk ugnsvärmen till 175°.

    3. 3.

      Kantskär brödskivorna och kavla ut dem så de blir något tunnare.

    4. 4.

      Smörj muffinsplåten. Tryck försiktigt ner en brödskiva i varje fördjupning och lägg en baconskiva ovanpå. Skär brieosten i mindre bitar och fördela i formarna.

    5. 5.

      Knäck ett ägg i en kopp, fiska upp gulan och lite av vitan och lägg i en av fördjupningarna på formen. Gör likadant med de andra äggen. Salta och peppra på toppen.

    6. 6.

      Tillaga i mitten av varm ugn tills ägget har satt sig, 12–15 minuter. Garnera gärna med gräslök vid servering.

Fler recept på:
Frukost, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?