Minipaj med skinka

Minipaj med skinka

Av: / Foto: Eva Hilden Smith
60 min
12 stycken
Adventsfina minipajer med skinka och grönkål.
Fler recept på:
Advent, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 100 g smör
    2. 3 dl dinkelsikt
    3. 2 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 2 dl finriven grönkål
    2. 1 msk smör
    3. 1 krm salt
    4. 1 krm vitpeppar
    5. 50 g riven lagrad ost
    6. 50 g kokt eller rökt skinka
    7. 2 st ägg
    8. 1 1/2 dl grädde
    9. 2 krm salt
  3. Garnering

    1. röd paprika

Gör så här

    1. 1.

      Lägg mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen precis går ihop. Dela degen i ca 12 bitar. Kavla eller tryck ut degen i små aluminiumformar. Ställ formarna kallt 20 min.

    2. 2.

      Riv av grönkålsbladen från stammen, riv eller hacka smått. Fräs i smör, smaka av med salt och vitpeppar.

    3. 3.

      Ställ alla formar på en plåt. Lägg lite riven ost i botten på varje form och därefter finstrimlad skinka och grönkål.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, grädde och salt. Häll det över.

    5. 5.

      Grädda pajerna längst ner i 225° ca 20 min. Strö lite hackad röd paprika ovanpå som garnering.

Fler recept på:
Advent, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?