Minimatmuffins

Minimatmuffins

Av: / Foto: Monique Le Roux Forslund
12 St
Jag gjorde mini-matmuffins. De blev riktigt bra! Lagom att ta en som en munsbit. Perfekt att packa ner i matsäck, ha i frysen och ge barnen till mellis.
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk Smör eller kokosolja
    2. 4 st Ägg
    3. 1 dl Vispgrädde
    4. 1 krm Cayennepeppar
    5. 2 dl Riven ost
    6. Salt
    7. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Fyllningsförslag: Bacon och lök stekt tärnad bacon (1/2 paket) 1 gul lök, hackad och stekt i smör (stek ihop i smör i en stekpanna) Fetaost och tomatSmula ner lite fetaost i muffinsformarna Dela tomat och lägg några bitar i formarna Svamp och lök Dela och stek svamp och lök i smör, lägg sedan i muffinsformarna

    2. 2.

      Värm ugnen till 180 grader.

    3. 3.

      Blanda ägg, grädde, kryddor och osten i en bunke.

    4. 4.

      Smör en minimuffinsform (eller dubbelmängd till stora muffins)

    5. 5.

      Lägg den önskade fyllning i varje muffinsform.

    6. 6.

      Fördela smeten i formarna, riv gärna lite extra ost på toppen

    7. 7.

      Grädda i ugnen i 10- 20 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?