Minimagarnas svampsoppa

Minimagarnas svampsoppa

Av: / Foto: Veronica Persson
30 min
Mustig svampsoppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 8 dl rå blandsvamp
    4. 2 dl vitt vin
    5. 1 msk skånsk senap
    6. 1 msk tomatpuré
    7. 1 burk naturell kvarg
    8. 4-5 dl vatten
    9. fryst persilja
    10. salt, peppar, timjan

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ner svampen i en kastrull och stek den tills vätskan i svampen reducerats.

    2. 2.

      Lägg i en klick smör, hackad lök och vitlök som får mjukna.

    3. 3.

      Salta och peppra.

    4. 4.

      Slå på vitt vin som får puttra ihop med svampen under cirka 3-5 minuter.

    5. 5.

      Tillsätt senap, tomatpuré, kvarg, 4 dl vatten och persiljan.

    6. 6.

      Låt soppan sjuda ihop under lock i cirka 5 minuter.

    7. 7.

      Kör soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt, peppar och torkad timjan.

    8. 8.

      Späd med mer vatten om en mer tunnflytande soppa önskas.

    9. 9.

      Låt puttra på svag värme och smaka av med kryddor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?