Minilängd med kokos och aprikos

Minilängd med kokos och aprikos

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
40 min
4 längder
minilängd med kokos och aprikos.
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

    1. 4 st plattor fryst smördeg (tjockare än kyld)
    2. 100–125 g aprikos­ marmelad
    3. 25 g smör
    4. 1 ägg (litet)
    5. 3/4 dl socker
    6. ca 75 g kokosflingor
    7. ägg till pensling
    8. ev mandelspån eller pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Kavla ut plattorna något till ca 22x13 cm stora plattor. Dela in plattan i tre tänkta delar på längden. Spara 1/3 i mitten och skär sneda remsor från båda sidor in till den mittersta delen.

    2. 2.

      Fördela aprikosmarmelad på mittdelen. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt kokos och smör. Låt smeten svälla en stund och fördela den över marmeladen.

    3. 3.

      Vik över och korsa en flik från varje sida varannan gång så att det liknar en fläta.

    4. 4.

      Pensla över med lätt vispat ägg. Strö ev över mandelspån eller pärlsocker. Grädda i 225° i 20–25 min tills längderna har fått fin färg och puffat upp.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?