Minikakor med choklad och mandel

Minikakor med choklad och mandel

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
10 kakor
Till de här småkakorna behöver du en minimuffinsplåt.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Alla Hjärtans Dag, Choklad
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar

    1. 2 msk kokosolja
    2. 2 dl mandelmjöl
    3. 1 dl havregryn (ren havre)
    4. 2 msk mandelsmör
    5. 3 msk lönnsirap
    6. 1/2 tsk malen kanel
    7. 1/2 tsk vaniljpulver
    8. en nypa salt
  2. Fyllning

    1. 3 msk kokosolja
    2. 2 msk kakao
    3. 3 msk lönnsirap
    4. en nypa salt
  3. Garnering

    1. flagad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Klipp ut små avlånga bitar bakplåtspapper och lägg i kors i minimuffinsformar. Då blir det enklare att plocka ut de små frysta kakorna.

    2. 2.

      Smält kokosoljan så att den blir flytande - den ska inte bli varm. Lägg ingredienserna i en mixer och kör tills det blir en finmald blandning. Tryck ut blandningen i formarna nästan hela vägen upp på kanten.

    3. 3.

      Fyllningen: Smält kokosoljan så att den blir flytande - den ska inte bli varm. Blanda kokosolja, kakao, lönnsirap och salt. Häll fyllningen i formarna med hjälp av en matsked. Ställ kakorna i frysen ett par timmar, täckta med plastfolie.

    4. 4.

      Låt dem stå i rumstemperatur 30 minuter före servering. Garnera.

Tips från kocken

Istället för mandel kan du garnera med riven kokos.
Är innehållet i detta recept olämpligt?