Minicupcakes med citron och hallon

Minicupcakes med citron och hallon

Av: / Foto: Jenny Lund
35 min
12 cupcakes
Glutenfria minicupcakes med citron och hallon.
Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 1 dl socker
    3. 3 st ägg
    4. 1 st citron, rivet skal
    5. 1 1/4 dl potatismjöl
    6. 2 tsk bakpulver
  1. Topping

    1. 100 g Philadelphiaost
    2. 1/2 dl florsocker
    3. 1/2 dl hallon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader och ställ upp 12 minicupcakesformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.

    2. 2.

      Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg, ett i taget, och vänd sedan ner citron, potatismjöl och bakpulver. Häll upp smeten i formarna.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter och låt sedan svalna. Rör försiktigt ihop ost och florsocker. Vänd varsamt ner hallon och häll smeten i en sprits med stjärntyll. Spritsa upp toppingen på varje cupcake och toppa med ett helt hallon.

Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?