Minicrêpes med spenat och ricotta

Minicrêpes med spenat och ricotta

Av: / Foto: Peter Phillips
60 min
4 personer
Smarriga minicrêpes - perfekt till plockmat eller som förrätt!
Fler recept på:
Crêpes, Vitlök, Nötter
Annons

Ingredienser

  1. Crêpessmet

    1. 2 dl vetemjöl
    2. salt
    3. 3 dl mjölk
    4. 2 st ägg
    5. smör till pannan
  2. Fyllning:

    1. 1 st liten gul lök (finhackad)
    2. 1 st vitlöksklyfta (finhackad)
    3. 2 msk smör
    4. 200 g spenat (hackad)
    5. 200 g ricottaost
    6. salt och svartpeppar
    7. pinjenötter (till topping)

Gör så här

    1. 1.

      Häll mjölet och lite salt i en bunke och hälften av mjölken, vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och sedan äggen. Vispa samman.

    2. 2.

      Värm laggen och smörj den med smör. Stek små plättar och lägg på hög. Hacka löken och vitlöken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket någon minut tills det blivit mjukt. Tillsätt den hackade spenaten och fräs lite till. Vänd i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg en klick av fyllningen på varje minicrêpe och vik ihop. Stick tandpetare igenom crêpen så håller de formen! Toppa med rostade pinjenötter.

Tips från kocken

Använd den gamla hederliga plättlaggen för att få riktigt små crêpes.
Fler recept på:
Crêpes, Vitlök, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?