Minicheesecake med apelsinsmak

Minicheesecake med apelsinsmak

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
12 stycken
Goda till kaffet eller som dessert. Låt stå i frysen under minst 7 timmar innan servering.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 15 st digestivekex
    2. 75 g smör, smält
    3. 2 msk strösocker
    4. 1/2 tsk mald kanel
  1. Fyllning

    1. 200 g cream cheese
    2. 3 st äggulor
    3. 2 dl strösocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1 st apelsin, finrivet skal + saft
    6. 2 1/2 dl vispgrädde
  2. Garnering

    1. skinnfria apelsinklyftor
    2. kryddgrönt
    3. physalis eller hallon

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kexen i en matberedare. Tillsätt smält smör, socker och kanel. Fördela smulorna 12 stadiga muffinsformar. Tryck ut och platta till med tummen så att de bildar en botten.

    2. 2.

      Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vänd ner apelsinskal och -saft. Vispa grädden och rör ner.

    3. 3.

      Fördela smeten i formarna och släta till. Ställ in i frysen minst 7 timmar.

    4. 4.

      Ta fram formarna en liten stund innan servering. Garnera med apelsinklyftor, hallon och physalis.

Tips från kocken

Perfekta att förbereda och ha klara i frysen när gästerna kommer.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?