Miniburgare med tryffel och coleslaw

Miniburgare med tryffel och coleslaw

Av: / Foto: (c) jthansson
30 min
2 pers
Små burgare med lite extra smak och finess. Riktigt smakligt och enkelt att fixa till.
Annons

Ingredienser

 1. Coleslaw

  1. 1/4 huvud vitkål
  2. 1/2 st schalottenlök
  3. 1 st morot
  4. 1 dl turisk yoghurt
  5. 1 msk majonäs
  6. salt
  7. peppar
 2. hamburgare

  1. 6 st små surdegsbröd
  2. 200 g nötkött eller älg / vilt eller något annat gott
  3. 1 st ägg
  4. 2 msk ströbröd / matvete
  5. 1/2 st zucchini
 3. tryffelkräm

  1. 50 g färskost
  2. 1 tsk tryffelolja
  3. 1 dl finriven parmesan
  4. salt
  5. peppar
 4. Snabbt inkokt rödlök

  1. 1/2 st rödlök
  2. 1 msk vinäger

Gör så här

  1. 1.

   Skär vitkålen fint. Riv eller skriva löken fint, och riv moroten. Blanda dessa. Rör ihop krämen till coleslawn genom att blanda yoghurt, majonäs och krydda med salt och peppar. Hacka ner lite gräslök om du har, eller någon annan god krydda. Gurkmeja funkar bra - ger fin färg, liksom timjan blir gott. Ta vad du har.

  2. 2.

   Så gör vi tryffelkrämen. Blanda ihop färskost, riven parmesan, tryffelolja och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till resten är klart.

  3. 3.

   Blanda ägg och ströbröd med salt och peppar. Jag brukar använda matvete som jag kokar lite, ungefär samma mängd som ströbrödet - då får man lite mer fibrer i köttfärsen, utan att någon märker det. Blanda i färsen och rör ihop den väl. Gör sex burgare som sedan grillas eller steks.

  4. 4.

   Grilla också 1/2 cm tjocka zucchini-skivor. Jag brukar pensla dem i olja innan jag lägger dem på grillen, och låt dem få riktigt snygga ränder - det ger smak.

  5. 5.

   Löken skivar du i tunna ringar. Pillar isär dem och lägger dem i kastrum med vinäger (vit eller röd kvittar - det är en smaksak) och så sockrar du en tesked ovanpå. Puttra på medelvärme tills löken är mjuk och vinägern är borta.

  6. 6.

   Så bygger vi ihop våra burgare. Bröd som vi grillat på grillen. Tryffelkrämen. En zucchini-bit, burgare och toppa med picklad rödlök. På toppen har jag hackat lite thai-basilika. Det. blev gott.

Är innehållet i detta recept olämpligt?