Minibröd av morotskavring

Minibröd av morotskavring

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
90 min
4 personer
Saftiga, kompakta små bröd. Servera gärna med färskost uppvispad med lite rödbetsjuice.
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter filmjölk
    2. 3 dl mörk sirap
    3. 100 g morot, ca 1–2 st (fnriven)
    4. 2 1/2 msk malda brödkryddor
    5. 3 tsk bikarbonat
    6. 1 kg rågsikt
  1. Till topping:

    1. rostade solrosfrön och pumpafrön
    2. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla brödingredienser väl i en degblandare med vinge, eller arbeta degen väl för hand.

    2. 2.

      Forma små bröd, strö över frön och flingsalt och grädda i ugnen på 100° i 10 minuter, sedan på 150° i 20 minuter. Eller gör två stora limpformar. Grädda då i ugn på 100° i 30 minuter, höj sedan temperaturen till 150° i 1 timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?