Miniäppelpajer

Miniäppelpajer

Av: / Foto: Diana Dontsova
35 min
6 stycken
Recept på miniäppelpajer.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Paj, Cashewnötter, Nötter, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 250 g blandade osaltade nötter, t ex mandel, hassel- och cashewnötter
    2. 2 msk kokossocker
    3. 100 g smör
    4. 1 1/2 dl bovetemjöl
  1. Fyllning

    1. 3 st äpplen
    2. 1 msk maizena
    3. 3 msk kokossocker + lite extra till toppen
    4. ev 1 tsk kanel eller kardemumma
    5. smält smör till pensling
  2. Till servering

    1. vaniljglass

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Mixa nötterna till grovt mjöl. Blanda nötmjölet med kokossocker. Tillsätt smör och hälften av bovetemjölet. Knåda ihop till en deg.

    2. 2.

      Tillsätt resten av bovetet efterhand. Tryck ut degen i formarna. De behöver inte smörjas.

    3. 3.

      Skala, kärna ur och skiva 2 äpplen tunt. Halvera skivorna och lägg i en skål med maizena. Vänd runt och smaksätt med kokossocker och kanel eller kardemumma.

    4. 4.

      Fyll formarna med äppelskivor. Skiva resterande äpple och toppa varje paj med en äppelskiva som penslats med smör.

    5. 5.

      Ställ in 175° varm ugn och grädda i ca 15 min. Låt pajerna svalna en stund. Toppa med kokossocker och servera tillsammans med vaniljglass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?