Mini-glassbomber

Mini-glassbomber

Av: / Foto: Pontus Ferneman
30 min
4 port
Mums - Favoriter för stora och små!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Citron
Annons

Ingredienser

    1. plastfolie
    2. 1 liter vaniljglass
    3. 4 msk färdig glassås (hallonsmak)
    4. 300 g mörk choklad, 70%
  1. Garnering & servering

    1. citronmeliss
    2. 250 g hallon

Gör så här

    1. 1.

      Klä 8 små fryståliga glas eller andra formar med plastfolie. Ta ut glassen ur frysen, rör den mjuk. Bred ut hälften av glassen i formarna. Ringla i glassås och täck med resterande glass, se till att få en jämn yta. Ställ i frysen över natten.

    2. 2.

      Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ta ut glassformarna. Stick en gaffel i botten av glassen, vrid och ta ur formen. Doppa snabbt i chokladen, ställ alla glassbomber på ett fat i frysen (du kan eventuellt behöva smälta om chokladen mellan varven). Låt stå i rumstemp 3–5 min före servering.

    3. 3.

      Garnering & servering: Dekorera med citronmeliss och servera med hallon.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?