Minestrone med kål och vitlök

Minestrone med kål och vitlök

Av: / Foto: VK Stock
80 min
6 personer
Recept på minestrone med kål och vitlök.
Fler recept på:
Soppa, Rödlök, Vitlök, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4 st morötter
    2. 2 st rödbetor
    3. 2 stjälkar bladselleri
    4. 2 st palsternackor
    5. 2 st purjolökar
    6. 1 st rödlök
    7. 2 st vitlöksklyftor
    8. 4 msk olivolja
    9. 4 st lite tjockare skivor rimmat fäsk, i små tärningar
    10. 2 liter hönsbuljong, av tärning
    11. 1 msk hackad färsk timjan och salvia
    12. ¾ dl gula linser
    13. ¾ dl bulgur
    14. salt och peppar
  1. Servering

    1. 1 st hel vitlök
    2. 6–8 st grönkålsblad
    3. 2 st rödbetor
    4. 1 stjälk bladselleri
    5. olivolja
    6. 1 msk finrivet citronskal

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med att ställa in den hela vitlöken i 200° varm ugn och baka i 20–30 min.

    2. 2.

      Ansa under tiden alla grönsakerna och skär dem i 1x1 cm stora tärningar. Skiva purjon. Finhacka lök och vitlöksklyftor.

    3. 3.

      Hetta upp oljan i en gryta och fräs färsk, lök och vitlök tills de börjar få fin färg. Vänd ner grönsakerna och fräs under omrörning tills de har lite stekyta. Häll på buljongen. Låt koka upp, sänk sedan värmen och tillsätt de färska kryddörterna. Sjud i ca 20 min. Lägg ner linser och bulgur och låt sjuda i ytterligare 10–15 min. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Repa under tiden grönkålen och skär eller riv den i mindre bitar. Ansa rödbetor och bladselleri och skär i tärningar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna och fräs allt på ganska stark värme. Smaka av med salt och peppar. Strö över rivet citronskal.

    5. 5.

      Fördela den bakade vitlöken i djupa tallrikar. Fyll upp med soppa. Toppa med de rostade grönsakerna.

Fler recept på:
Soppa, Rödlök, Vitlök, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?