Midsommartårta

Midsommartårta

Av:
Den här magnefika tårta är inte svår att baka och blir godast om den får stå och safta till sig några timmar innan den serveras. De tunna mandelbottnarna mjuknar då något och smakar makalöst gott varvade med gräddkrämen och jordgubbarna
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar

    1. 200 gram Sötmandel
    2. 2 dl Socker
    3. 4 st Äggvitor
  2. Fyllning och garnering

    1. 2 st Äggulor
    2. 2 msk Florsocker
    3. 4-5 dl Vispgrädde
    4. 0.5 msk Vaniljsocker
    5. Färska jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Skålla och mal mandeln och blanda med sockret

    2. 2.

      Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned mandelblandningen

    3. 3.

      Bred ut smeten till 4 runda bottnar på smord och mjölad plåt, diameter 18 cm (alternativt 3 bottnar, 21 cm). Grädda i 175 grader ca 15 min. Lossa bottnarna direkt med vass kniv och låt kallna

    4. 4.

      Fyllning: Rör gulor och socker poröst. Vispa grädden och vispa ned äggtoddyn lite i taget. Smaksätt med vaniljsocker.

    5. 5.

      Lägg ihop bitarna med fyllningen och skivade jordgubbar emellan. Bred gräddkrämen över och garnera med de vackraste jordgubbarna och rostad mandel. (Alternativt kan man mosa några jordgubbar, smaksätta med socker och hälla lite sås över jordgubbarna som tårtan garneras med

Är innehållet i detta recept olämpligt?