Mexikanska köttbullar

Mexikanska köttbullar

Av: / Foto: Åsa Dahlgren
40 min
7 portioner
Jättegoda köttbullar med okokt ris och kokt ägg som fyllning.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kalla kokta ägg
    2. 800 g blandfärs
    3. 1½ tsk salt
    4. ½ dl okokt jasminris
  1. Tomatsås

    1. ½ st silverlök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 kg tomater eller 2 burkar
    4. 4 dl vatten
    5. 1 st köttbuljongtärning gl
    6. salt och peppar
    7. finhackad bladpersilja eller annan ört att strö ovanpå

Gör så här

    1. 1.

      Skala äggen och skär dem i små bitar.

    2. 2.

      Blanda färs, salt och jasminris i en bunke. Forma ganska små köttbullar av smeten. Gör en grop med pekfingret i köttbullen och lägg i lite kokt ägg i varje. Rulla till en slät köttbulle.

    3. 3.

      Kör silverlök och vitlök i en mixer eller matberedare tills det är grovhackat. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, salt och peppar och kör alltsammans lite till.

    4. 4.

      Koka upp tomatsåsen i en gryta som rymmer 3–4 liter.

    5. 5.

      Lägg i köttbullarna och låt dem koka tills de är färdiga, det tar 15–20 minuter.

    6. 6.

      Smaka av tomatsåsen, eventuellt behövs det mer salt och peppar. Strö över hackad persilja eller någon annan ört, t ex timjan.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?